Groepsreizen naar Praag

Tsjechië(Česko), officieel deTsjechische Republiek (Česká republika) ligt in Centraal Europa en wordt omringd door DuitslandPolenSlowakije en Oostenrijk. Tot 1993 was het land onderdeel van Tsjecho-Slowakije. Tegenwoordig is het een zelfstandige staat.

In Tsjechië bevinden zich nog veel middeleeuwse steden en met haar vele natuur is het land zeer geschikt voor een actieve schoolreis. De meeste grenzen van het land worden gevormd door gebergten, zoals het Ertsgebergte en het Reuzengebergte.

Schoolreis bestemmingen in Tsjechië:

De hoofdstad en grootste stad van Tsjechie is Praag, de stad van de meer dan 500 torentjes, het huis van Franz Kafka en de ontelbare musea en kunstgalerijen. Bezoek hier ook de Praagse Burcht, het Gouden Straatje en het Paleis Lobkowicz.

Naast het prachtige Praag zijn ook het Lednice-Valtice-gebieden de stad Holasovice heel mooi. Bovendien heeft Tsjechië mooie natuurgebieden. De bergen van het land zijn een paradijs voor outdoorprogramma’s en wintersportreizen.

Groepsreizen naar Tsjechië zijn avontuurlijk, leerzaam en betaalbaar.

In Tsjechië zijn nog veel meer prachtige, opvallende en educatief interessante bestemmingen en bezienswaardigheden te vinden. Meer weten? Neem dan contact op met TRAVEL BURO reisorganisatie voor meer informatie.

Uw schoolreis, groepsreis of studiereis naar Praag

Tsjechië is een prachtig land met vele mogelijkheden voor een heerlijke werkweek, schoolreis of studiereis. Uw contact bij TRAVEL BURO reisorganisatie helpt u graag de perfecte bestemming te kiezen en een reisprogramma samen te stellen dat is afgestemd op uw reisgezelschap en uw specifieke wensen.

Groepsreizen naar Barcelona

Barcelona, de hoofdstad van Catalonië, is het culturele centrum van Spanje. Met meer dan 1.6 miljoen inwoners is Barcelona na Madrid, de tweede stad van Spanje. Deze levendige en  historische stad aan de Middellandse Zee heeft een breed aanbod aan kunstmusea, historische monumenten, cafés en pretparken.

De omgeving van Barcelona werd al ver voor onze jaartelling bewoond. De stad zelf werd in het jaar 218 door de Romeinen als fort gesticht. De autonome stad groeide met horten en stoten door de Middeleeuwen heen, totdat het tijdens de Spaanse Burgeroorlog door Franco werd veroverd. Vanaf de jaren zestig groeide de omgeving van de stad onder de invloed van het toerisme en na de dood van Franco in 1975 kreeg de stad de kans zich te ontwikkelen.

Het werk van de bekende architect Gaudi heeft een zichtbare stempel op de stad gedrukt. Met onder andere Parc Guell en de Sagrada Familia is Barcelona de perfecte bestemming voor kunstliefhebbers.

Wat te doen tijdens een schoolreis Barcelona

Er is veel te ondernemen tijdens een educatieve schoolreis, werkweek of studiereis of schoolreis Barcelona. Enkele voorbeelden:

Laat u eens rondleiden door de Sagrada Família (Heilige Familie), de door Antoni Gaudí ontworpen basiliek. De kerk is nooit afgebouwd, maar is een bezoek zeker waard. Bezoek onder meer de crypte van Gaudí zelf.

Houdt u van abstracte kunst, bezoek dan het Picasso museum (Museo Picasso). Hier hangen meer dan 2500 werken van de grote meester. Laat u door een ervaren gids rondleiden langs de meest beroemde werken.

Bent u voetbalgek, dan moet u een bezoek brengen aan het stadion van FC Barcelona, Camp Nou. Kijk waar de beste voetballers van de wereld trainen en spelen.

Heeft u groep een dag vrijaf verdiend? Bezoek dan één van de stranden aan de Costa Brava.

Bekijk ons excursieoverzicht om meer ideeën op te doen voor Barcelona schoolreizen.

Uw groepsreis of schoolreis Barcelona

Barcelona is een prachtige stad voor een werkweek, schoolreis of groepsreis. Uw contact bij TRAVEL BURO reisorganisatie helpt u graag een reisprogramma samen te stellen dat is afgestemd op uw reisgezelschap en uw specifieke wensen. Kies voor een schoolreis, studiereis of groepsreis Barcelona!

Vervoer en verblijf in het centrum van Barcelona.

Groepsreizen naar Parijs

De stad van de liefdeParijs, is de hoofdstad van Frankrijk en – met 2.25 miljoen Parijzenaren (Parisiens et Parisiennes) in de gemeente zelf en rond de 11 miljoen inwoners wanneer je de voorsteden meetelt, de grootste stad van het land.

Parijs wordt gezien als één van de vier grote wereldsteden, naast LondenNew York en Tokyo.

Parijs zit vol geschiedenis. In 506 werd de stad al tot hoofdstad van het Frankische Rijk benoemd door koning Clovis I. Aan de bouw van één van de bekendste bouwwerken in Parijs, de Notre Dame de Paris, werd reeds in 1163 begonnen en In 1530 had de stad al meer dan een kwart miljoen inwoners.

Onder Napoleon III werd Parijs grondig gerenoveerd. Veel kleine arbeiderswoningen werden wijk voor wijk afgebroken en opnieuw opgebouwd en werd Parijs doorkruist door brede avenues, boulevards en grote pleinen. Zo werd onder andere de Avenue des Champs-Élysées in die tijd aangelegd.

Parijs staat nu vooral bekend als culturele hoofdstad en wordt jaarlijks bezocht door miljoenen toeristen. Zij komen om te winkelen, zich culinair te laten verwennen en zich onder te dompelen in de miljoenenstad Parijs.

Werkweek Parijs: Wat gaan we doen?

 • Arc de Triomphe
  Bent u op de Champs-Élysées, dan kunt u de gigantische Arc de Triomphe niet missen. Rond dit vijftig meter hoge monument, gebouwd ter ere van een van Napoleons overwinningen bij Austerlitz, komen twaalf wegen samen.
 • Kunst & Kerk
  Prachtige kerken die u kunt bezoeken zijn onder andere de beroemde Notre Dame de Paris en de Sacré-Cœur. Bent u in voor cultuur, dan is een bezoek aan één van de bekendste musea in wereld, het Louvre een must.
 • Eiffeltoren
  Uiteraard kunt u in Parijs niet om het bekendste bouwwerk van de stad heen, de Eiffeltoren. De omvang en hoogte van dit 300 meter hoge gebouw moet u van dichtbij gezien hebben om te geloven. Het is mogelijk om de drie uitzichtplatforms van de Eiffeltoren te bezoeken, voor een fantastisch uitzicht over de lichtstad. 
 • Winkelen
  In Parijs kunt u uitgebreid winkelen in de bekende grote warenhuizen Galeries LafayetteLe Bon Marché en Printemps of flaneren langs de vele winkels op de Rue du Faubourg Saint-Honoré, de Champs-Élysées en Rue de Rivoli. Daarnaast heeft de stad rond de zeventig markten, waarvan de markt op Rue Mouffetard de bekendste is.

Schoolreis, groepsreis of studiereis naar Parijs

Parijs mengt geschiedenis en moderne tijd tot een ideale mix voor voor een werkweek, schoolreis of groepsreis. Uw contact bij TRAVEL BURO reisorganisatie helpt u graag een reisprogramma samen te stellen dat is afgestemd op uw reisgezelschap en uw specifieke wensen.

Groepsreizen naar Londen

Londen is de hoofdstad en – met bijna 8 miljoen inwoners – de grootste stad van Groot-Brittannië. De stad was tussen 1831 en 1925 zelfs de grootste stad ter wereld. Wanneer u boven Londen vliegt zijn de stadsgrenzen bijna niet zichtbaar. Zover u kunt kijken ziet u bebouwing.

In de prehistorie werd het gebied waar de huidige stad ligt al gebruikt als landbouwgrond. Rond het jaar 50 werd Londinium de hoofdstad van de Romeinse provincie Britannia. Tijdens de Middeleeuwen rond 1300, had de stad al 100.000 inwoners.

Vanwege de gunstige ligging ten opzichte van Nederland is Londen een kosteneffectieve bestemming voor uw schoolreis, werkweek of verenigingsuitje. 

Schoolreis Londen: Wat gaan we doen?

 • Beroemde gebouwen
  Londen barst van de beroemde gebouwen en bekende toeristische trekpleisters. Uiteraard kunt u de Big Ben niet missen, het symbool van Londen. U ziet dan meteen het wereldberoemde parlementsgebouw, deze zit namelijk vast aan de Big Ben.
 • Kroonjuwelen
  In de beroemde Tower of London kunt u met uw leerlingen de Britse kroonjuwelen bewonderen. Deze eeuwenoude toren heeft onder meer dienst gedaan als staatsgevangenis, fort en zelfs als koninklijk paleis. Naast dit gebouw ligt de prachtige Tower Bridge, ook een icoon van de stad.
 • London Eye
  Wilt u een prachtig uitzicht over de hele stad, dan is een bezoek aan de London Eye een goede optie. Dit 135 meter hoge reuzenrad werd gebouwd ten gelegenheid van de millenniumwisseling en staat ook bekend als Millennium Wheel.

Schoolreis, studiereis of groepsreis naar Londen

Londen is een prachtige stad voor groepsreizen, schoolreizen en studentenreizen. Uw contact bij TRAVEL BURO  reisorganisatie helpt u graag een reisprogramma samen te stellen dat is afgestemd op uw reisgezelschap en uw specifieke wensen. Kies voor een groepsreis of schoolreis Londen!

Groepsreizen naar Berlijn

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en – met bijna 3.6 miljoen inwoners – de grootste stad van het land. Na afloop van de Tweede Wereldoorlog was Bonn de hoofdstad. Berlijn werd weer de hoofdstad van Duitsland in 1990, na de hereniging met het voormalige Oost-Duitsland. 

Werkweek Berlijn: Wat gaan we doen?

 • Berlijnse Muur
  In de nacht van 13 augustus 1961 werd een grens opgetrokken rondom West-Berlijn om de vlucht van inwoners van de DDR (het voormalige Oost-Duitsland) te stoppen. Al snel werden deze prikkeldraadversperringen vervangen door een muur: De Berlijnse Muur. Loop langs de overblijfselen van de muur, welke tegenwoordig een galerij is voor maatschappijkritische kunst.
 • Unter den Linden
  Wilt u in korte tijd veel bezienswaardigheden zien, dan is de in 1647 aangelegde straat Unter den Linden een perfecte dag uit. Unter den Linden is tegenwoordig 11,5 km lang en loopt vanaf de Brandenburger Tor tot aan Alexanderplatz. Langs de route komt u onder andere de Berliner Staatsoper, de Russische ambassade, en de Staatsbibliothek zu Berlintegen tegen.
 • Rijksdag
  De zetel van de Duitse Bondsdag werd in 1894 opgeleverd en heeft sinds dat jaar veel historische gebeurtenissen aan zich voorbij zien trekken: De teloorgang van het Keizerrijk, de Weimarrepubliek en de opkomst van het Derde Rijk. Tegenwoordig is een rondleiding door de glazen koepel van de Reichstagsgebäude één van de hoogtepunten bij een schoolbezoek aan Berlijn.

Uw schoolreis of studiereis Berlijn

Berlijn is een prachtige stad voor een werkweek, schoolreis of groepsreis. Uw contact bij TRAVEL BURO reisorganisatie helpt u graag een reisprogramma samen te stellen dat is afgestemd op uw reisgezelschap en uw specifieke wensen. Kies voor een werkweek, studiereis of schoolreis Berlijn!

 

Groepsreizen naar Rome

Wilt u uw leerlingen interesse voor geschiedenis bijbrengen, dan is er nauwelijks een betere bestemming voor uw werkweek of schoolreis dan Rome. De hoofdstad van Italië is, met rond de 2.7 miljoen inwoners, de grootste stad van het land en het voelt als een levend museum.

Volgens de overlevering is Rome in 753 v.Chr. gesticht door de broers Romulus en Remus. In werkelijkheid is het ontstaan van de stad minder romantisch: de stad ontstond rond de zesde eeuw v.Chr. door de samenvoeging van meerdere nederzettingen die op de zeven heuvels van de huidige stad waren gebouwd. In de tijd van het Romeinse Keizerrijk omvatte het rijk grote delen van West-Europa en van het Midden-Oosten, totdat het rijk rond de vijfde eeuw uit elkaar viel. Hierna werd Rome bestuurd door de paus, totdat in 1870 de stad in Italiaanse handen viel. In 1929 kreeg de paus zeggenschap over de nieuwe staat Vaticaanstad.

Het Rome van vandaag is een dynamische, elegante en fascinerende stad die elke tijd van het jaar bezocht kan worden. U kunt ervoor kiezen om in het centrum van de stad te verblijven of de drukte te ontvluchten door verblijf in het historische Ostia op 45 minuten afstand van Rome.

Ontdek de prachtige Romeinse geschiedenis tijdens een leerzame en ontspannende groepsreis of schoolreis naar Rome.

Wat is er te doen in Rome

Rome heeft veel te bieden voor een educatieve schoolreis, studiereis of werkweek. Enkele voorbeelden:

Misschien wel het beroemdste monument in de stad is het Colosseum (Flavisch Amfitheater of Amphitheatrum Flavium). Het Colosseum was het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk en werd gebruik voor onder meer gladiatoren- en wilde dierengevechten. Waan uzelf in de klassieke tijd tijdens een Nederlandstalige rondleiding.

Bezoek de Trevifontein, de grootste fontein van Rome en een prachtig bouwwerk rond zeegod Oceanus die op zijn strijdwagen door gevleugelde paarden en jonge zeegoden naar de zee wordt getrokken. Een zeer mooie fontein, gebouwd in laat-barokke stijl door architect Nicola Salvi.

Laat u rondleiden door het centrum van de macht van de katholieke kerk, de Sint-Pietersbasiliek aan het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad. Midden op het plein staat de 40 meter hoge Egyptische Vaticaanse Obelisk, in het jaar 37 naar Rome gebracht door keizer Caligula.

Bekijk ons excursieoverzicht om meer ideeën op te doen.

Uw groepsreis of schoolreis naar Rome

Rome is een prachtige stad voor een werkweek, schoolreis of groepsreis. Uw contact bij TRAVEL BURO reisorganisatie helpt u graag een reisprogramma samen te stellen dat is afgestemd op uw reisgezelschap en uw specifieke wensen.

Vervoer en verblijf in het centrum van Rome.

Groepsreis naar Croatie.

Dubrovnik is een prachtige havenstad in Kroatië, gelegen onder aan de berg Srđ aan de kristalheldere Adriatische Zee in de streek Dalmatië. De stad staat bekend als de Parel van de Adriatische Zee.

Dubrovnik’s geschiedenis gaat terug naar de zevende eeuw, toen de stad als Ragusa werd gesticht door vluchtelingen uit het nabijgelegen Cavtat. In 1358 kwam de stad onder bestuur van Hongarije en werd Ragusa een vrije stadsstaat. Na de Eerste Wereldoorlog werd de streek deel van Joegoslavië. Na de Kroatische onafhankelijkheidsoorlog (991) werd het gebied een Kroatische enclave (wel behorend tot, maar niet geografisch verbonden met het moederland) van Kroatië.

De oude stad van Dubrovnik is ommuurd en staat in haar geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Begeeft u zich buiten de stadsmuren (Gradske Zidine), dan kunt u genieten van het mooie strand en de eilanden die op korte afstand van de stad liggen.

Wat is er te doen in Dubrovnik

Dubrovnik heeft veel te bieden voor een educatieve schoolreis, studiereis, of werkweek. Enkele voorbeelden:

Maak een lange wandeling op de stadsmuren die de oude stad omgeven. De stadsmuur is ongeveer twee kilometer lang en wordt onderbroken door uitkijktorens. De muren zijn aan de kust tot twee meter dik en aan de landkant tot wel zes meter. Vanaf de muren heeft u een prachtig uitzicht over de oude stad. Houd wel rekening met de temperaturen in de zomer.

Laat u rondleiden door het Dominicanenklooster. Het klooster bevat onder meer een kunstmuseum, een bibliotheek en een mooie Gotische kerk. U mag zeker het door Paolo Veneziano geschilderde gotische kruisbeeld niet missen.

Een heerlijke actieve dag aan het strand? Ga dan naar Copacabana Beach op het schiereiland Lapad, een van de populairste publieke stranden. Laat uw leerlingen heerlijk met kajak of jetski de zee verkennen, of laat ze zich op het strand vermaken.

Wilt u mooie eilanden bezoeken, dan is een dagexcursie naar Lokrum en Mljet zeker aan te raden tijdens uw groepsreis.

Bekijk ons excursieoverzicht om meer ideeën op te doen.

Uw schoolreis of groepsreis naar Dubrovnik

Dubrovnik is een prachtige stad voor een werkweek, schoolreis of groepsreis. Uw contact bij TRAVEL BURO reisorganisatie helpt u graag een reisprogramma samen te stellen dat is afgestemd op uw reisgezelschap en uw specifieke wensen.

INSCHRIJFFORMULIER VOOR GROEPEN EN SCHOLEN

 Vul het formulier zo volledig mogelijk in om   uw vrijblijvende schoolreisofferte of groepsreisofferte aan te vragen.

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

* = verplicht invullen

Gegevens schoolreis/groepsreis.

Gewenste bestemming *

 

Aantal deelnemers *

 

Leeftijdindicatie

 

Opleiding

 

Vertrek datum *

 

Aantal dagen *

 

Gewenste accommodatie *

Hotel – Jeugdherberg – Camping 

 

Gewenst vervoer *

Bus – Trein – Vliegtuig

 

Budget per persoon

 

Gegevens aanvrager.

Aanhef *:

 

Naam *

 

Telefoon *

 

Email *

 

Naam v.d School/Organisatie *

 

Adres *

 

Postcode *

 

Plaats *

 

 

Toelichting op de reis.

 

 

 

 

Toestemming AVG wet.

Handtekening

 

CONTACT info.reisorganisatie@gmail.com