SCHOOLREIZEN OVER DE HELE WERELD

SCHOOLREIZEN NAAR PARIJS


Prijs vanaf € 125,-

*De prijs is inclusief vervoer en accommodatie.

Parijs - de stad van de liefde. Maar ook staat de Franse hoofdstad bekend om haar bezienswaardigheden als de Eiffeltoren, het Louvre, de Notre Dame en de Champs-Élysées. Parijs is groots op het gebied van kunst, geschiedenis, cultuur en architectuur. Ervaar het met eigen ogen tijdens een studiereis naar deze prachtige stad.

Zoals vele andere Europese steden wordt Parijs gescheiden in twee gebieden door een rivier, de Seine, wat mooie plaatjes op kan leveren. Daarnaast geeft de combinatie van kunst, cultuur, architectuur en het nachtleven charme aan deze mooie stad. Wanneer de zon onder gaat, is Parijs een levende ansichtkaart. De stad heeft talloze mooie gebouwen, monumenten en parken waar je je uren aan kunt vergapen.

Panoramisch uitzicht over Parijs en de stad ervaren als een local

De Eiffeltoren, Notre Dame en Arc de Triomphe slaan toeristen in de meeste gevallen nooit over. Heb je er wel eens aan gedacht om Parijs te bekijken vanaf de Grande Arche de la Defense? Aan het eind van de Champs-Élysées staat dit moderne gebouw waar je een fantastisch uitzicht hebt over Parijs. Ga naar de bovenste verdieping en geniet van het geweldige panorama-uitzicht over de stad.

Sinds 2010 is het mogelijk om Parijs te ontdekken als een local mét een local. Een groep Parijzenaren kwamen op het idee om toeristen de minder bekende plekjes van Parijs te laten zien. De local laat je allerlei onbekende buurten van Parijs zien en neemt je mee naar zijn favoriete plekken waar je als toerist zelf niet gekomen zou zijn.

Reizen naar en binnen Parijs

Parijs is dichtbij! Met de bus, het vliegtuig of met de trein ben je in een mum van tijd in het centrum van de stad waar je studiereisavontuur gelijk kan beginnen.

Over het algemeen is jezelf verplaatsen in Parijs goed te doen. Het grote metronetwerk brengt je overal en is makkelijk te begrijpen. Zelfs als je reist met grote groepen.

Bezienswaardigheden in Parijs

Wij bieden unieke, educatieve excursies aan in Parijs en omgeving. Onder excursies valt bijvoorbeeld een bezoek aan een bedrijf, onderwijs- of culturele instelling, maar het kan ook een sportieve activiteit in de buitenlucht zijn. Hieronder een kleine selectie:

 • Bezoek aan een champagnehuis
 • Cruise over de Seine
 • De tuin van Monet in Giverny
 • Musee des Egouts de Paris, een ondergronds museum over de riolen van Parijs
 • Bezoek aan het UNESCO hoofdkantoor

Taalcursus Parijs

Altijd al een woordje Frans willen spreken? Waarom combineer je jouw schoolreis naar Parijs niet met het leren van de Franse taal. Neem met de groep een taalcursus in Parijs en geniet tegelijkertijd van de voordelen van het kennen van de Franse taal in Frankrijk.

SCHOOLREIZEN NAAR PRAAG

Prijs vanaf € 129,-

*De prijs is inclusief vervoer en accommodatie.

Praag behoort wellicht niet tot de grootste hoofdsteden van Europa, maar de stad is wel groot is in geschiedenis, schoonheid en betaalbare prijzen. Praag hoort absoluut in het rijtje van mooiste steden in Europa thuis. De stad heeft immers 600 jaar oude architectuur die nog nooit is getroffen door oorlogen of andere rampen.

Praag is een leuke en zeer geschikte stad voor een schoolreis. De meeste bezienswaardigheden zijn te voet goed te bereiken. Omdat het stadshart niet heel groot is, kan je je gemakkelijk verplaatsen met een grote groep. Het openbaar vervoer in Praag biedt goede tram- en buslijnen en drie metrolijnen. Blijf tijdens je bezoek goed om je heen kijken. Overal waar je loopt zie je namelijk indrukwekkende gebouwen in een prachtige Renaissance bouwstijl.

De bekende Karelsbrug in Praag

Ga je op schoolreis naar Praag, dan reis je naar een stad met veel sagen en mythes. Goede voorbeelden hiervan kom je tegen op de bekendste en oudste brug van Praag, de Karelsbrug. De brug is versierd met 30 verschillende heiligenbeelden, waarvan de originele exemplaren nu in het Lapidarium Museum staan. De Karelsbrug scheidt de oude stad van de nieuwe stad. De Karelsbrug is alleen te voet te bereiken en wordt elke dag druk bezocht. Wil je de drukte vermijden, kom dan vroeg in de ochtend, of juist laat in de avond. Foto’s maken op deze brug geeft je gegarandeerd een mooi plaatje.

De Joodse geschiedenis in Praag

Een van Praags grootste attracties is het Joods Museum. In dit museum ga je terug in de tijd en leer je meer over Joodse geschiedenis en de Holocaust tijdens de Tweede Wereldoorlog. De oude brieven die geschreven zijn door Joodse kinderen laten een grote indruk achter. Het museum geeft je een gruwelijk beeld van de oorlog; een belangrijke, historische gebeurtenis die niet vergeten mag worden.

Reizen naar Praag

Met het vliegtuig kun je snel en voordelig naar Praag reizen. Vanaf het vliegveld in Praag reis je met het openbaar makkelijk naar het centrum van de stad. Voor grote groepen is het huren van een bus vaak de makkelijkste en meest voordeligste optie. Heb je wat meer tijd voor de reis en vind je het fijn om ter plaatse eigen vervoer tot je beschikking te hebben, dan is het ook mogelijk om per bus naar Praag af te reizen. Vooral bij groepen van grote aantallen kan dit een erg interessante optie zijn.

Bezienswaardigheden in Praag

Wij bieden unieke, educatieve excursies aan in Praag en omgeving. Denk hier bijvoorbeeld aan een bezoek aan een bedrijf, onderwijs- of culturele instelling, maar het kan ook een sportieve activiteit in de buitenlucht zijn. Hieronder vind je een kleine selectie van de mogelijkheden in Praag:

 • Praagse Burcht
 • Theresienstadt concentratiekamp
 • U Fleku brouwerij
 • De stad van Kutna Hora
 • Rondvaart over de Moldau rivier

SCHOOLREIZEN NAAR BERLIJN

Prijs vanaf € 131,-

*De prijs is inclusief vervoer en accommodatie.

Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, ademt kunst, creativiteit en heel veel geschiedenis. De grens tussen het oude Oost- en West-Berlijn is nog steeds op veel plekken zichtbaar, vooral in de historische wijk Mitte, het centrum van de stad. Tijdens een schoolreis naar Berlijn ervaar je die historie, maar ook de bijzondere architectuur en de vele musea worden niet overgeslagen.

De wijk Mitte is het centrale punt van Berlijn. Vanuit hier reis je gemakkelijk met de bus, taxi, of U- en S-Bahn naar de overige delen van de stad. In Mitte vind je veel historische monumenten en musea die echt de moeite waard zijn om te bezoeken. Bijvoorbeeld het in de Spree gelegen Museuminsel. Of de (foto)tentoonstelling van het Topographie des Terrors, dat is gevestigd op de plek waar de SS en Gestapo ten tijde van het Derde Rijk hun hoofdkwartier hadden. Vandaag de dag geeft het een tekenend beeld van de gruwelijke oorlogsgeschiedenis. Berlijn is een stad met veel geschiedenis, maar komt ’s nachts tot leven in de vele barretjes en clubs waar tot in de vroege uurtjes wordt gedanst.

Park am Gleisdreieck in Kreuzberg

Tijdens de schoolreis naar Berlijn sla je de wijk Kreuzberg natuurlijk niet over. Kreuzberg ligt ten zuiden van Mitte, net buiten het centrum van Berlijn. Deze wijk ziet er anders uit dan het moderne, westelijke gedeelte van de stad. In Kreuzberg waren het de ‘Bohemians’ die het verschil maakten. Deze linkse groep had een positieve invloed op de wijk met hun muziek, vegetarische restaurants, tatoeageshops en hippie barretjes. Berlijn telt veel leuke parken, Park am Gleisdreieck is er daar een van. Het is gebouwd op een voormalig rangeerterrein, er loopt dan ook nog steeds een spoor doorheen. Het is een groot, modern park en zeer geschikt voor sport, spel en ontspanning of een gezellig picknick met de klas.

Reizen naar en binnen Berlijn

Berlijn kan op verschillende manieren bereikt worden. Kies je voor de bus, dan heb je een vervoersmiddel tot je beschikking welke ook gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld een excursie net buiten de stad. De trein is relaxed en brengt je in een mum van tijd midden in het centrum van Berlijn en het vliegtuig is de snelste manier van reizen en vaak zeer goed betaalbaar.

Eenmaal aangekomen ligt de stad aan je voeten wanneer je gebruik maakt van het zeer uitgebreide openbaar vervoer netwerk.

Bezienswaardigheden in Berlijn

Wij bieden unieke, educatieve excursies aan in Berlijn en omgeving. Onder excursies valt bijvoorbeeld een bezoek aan een bedrijf, onderwijs- of culturele instelling, maar het kan ook een sportieve activiteit in de buitenlucht zijn. Hieronder een kleine selectie:

 • Een voorstelling van de Blue Man Group
 • Een bezoek aan de voormalige Stasi gevangenis Gedenkstätte Hohenschönhausen
 • Sachsenhausen concentratiekamp
 • Doner Safari
 • Berlijn op de fiets

Taalcursus Duits in Berlijn

Wanneer je een schoolreis maakt naar Berlijn, kan je ook voor een taalcursus kiezen. Bij een taalcursus Duits leer je de basis kennen of helder je je kennis op. In Berlijn heb je de mogelijkheid om samen met de groep een woordje Duits te leren. De lessen worden in de ochtend gegeven, zodat je in de middag de stad kunt ontdekken.